Erve IJzerman
Menu

Erve IJzerman open tijdens Dag van de Bouw

Eigenaar BOEi, bouwbedrijf van Laar en de stichting Erve IJzerman nemen op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur deel aan de Dag van de Bouw. Dan wordt de stand van zaken van de restauratie van de boerderij aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld getoond, er zijn demonstraties door vakmensen en activiteiten voor kinderen.

Erve IJzerman open tijdens Dag van de Bouw

Na bijdragen van zowel het Rijk als de provincie Gelderland, kon BOEi eind vorig jaar opdracht geven voor de 2e fase van de restauratie. Die betreft het herstel van deuren, ramen en kozijnen, het voeg- en schilderwerk en de restauratie van vloeren in het voorhuis. Helaas heeft dat tot gevolg dat zuivelmuseum Erve IJzerman dit voorjaar en zomer de deuren gesloten moet houden. Maar op 15 juni is iedereen welkom om kennis te nemen van de stand van zaken. De vakmensen van van Laar demonstreren op de bouwplaats het maken van deuren, schildersbedrijf Van Vemde geeft demonstraties en Van Milt restaurateurs laten zien wat er komt kijken bij het herstel van het voegwerk. In de paardenstal wordt een deel van de collectie van het zuivelmuseum getoond en voor de bezoekers is er koffie, thee en frisdrank. Kinderen kunnen zich uitleven in het spijker slaan waarmee leuke prijzen zijn te winnen en ook kunnen zelf een huisje bouwen en kleuren.

Medewerkers van van Laar en BOEi verzorgen vanaf 10.30 uur rondleidingen door het voorhuis en de verdieping en vertellen wat er allemaal komt kijken bij deze unieke restauratie. “Het is echt uniek wat we hier doen. Het is een prachtig ambachtelijk karwei dat alles vergt van het vakmanschap van de medewerkers”, vertelt Jan-Pieter van Laar. De verwachting is dat deze fase van de restauratie in augustus afgerond kan worden.

Erve IJzerman open tijdens Dag van de Bouw  Erve IJzerman open tijdens Dag van de Bouw  

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring