Erve IJzerman
Menu

Informatie-avond over Annie Oosterbroek

In bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed wordt donderdagavond 20 september een informatie-avond gehouden over de schrijfster Annie Oosterbroek-Dutschun (1918-1983). Dan zal Dientje Visser uit Wapenveld een lezing geven overde in Wapenveld opgegroeide schrijfster die 60 titels en zo'n zeven miljoen verkochte boeken achter haar naam heeft staan.

Informatie-avond over Annie Oosterbroek

Van een revival is nog geen sprake maar er is wel een groeiende belangstelling voor de schrijfster door de inrichting van de Annie Oosterbroekkamer sinds juni van dit jaar  in het boerderijcomplex Erve IJzerman. “Ik krijg nu veel vragen over haar leven en over haar werk. De boekenlijst met alle door haar geschreven titels is erg in trek. Daarbij krijgen we van particulieren regelmatig tweedehands boeken van Annie Oosterbroek en die vinden weer gretig aftrek. Vandaar dat we Annie graag eens op deze manier in de schijnwerpers zetten”, aldus Dientje Visser. Zij verzamelt al tientallen jaren alles wat met de schrijfster te maken heeft en had ook contact met de inmiddels overleden man en met kinderen van Annie Oosterbroek-Dutschun. De aanleiding voor de inrichting van de Annie Oosterbroekkamer op Erve IJzerman is tweeledig. Dit jaar was het op 28 mei honderd jaar geleden dat Annie in Londen werd geboren. De boerderij Erve IJzerman is daarbij het decor voor haar boek de Annemarie-trilogie. Hoe de Engelse  baby Annie uiteindelijk in Wapenveld werd geadopteerd, daar opgroeide en Erve IJzerman op haar duimpje leerde kennen, wordt door Dientje Visser uit de doeken gedaan. De Annie Oosterbroekkamer in zuivelmuseum Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld is nog te bezichtigen op de zaterdagen 15, 22 en 29 september van 10.00 tot 17.00 uur.

De informatie-avond over Annie Oosterbroek-Dutschun op 20 september begint om 19.30 uur met een inloop met koffie/thee en de lezing begint om 19.45 uur. De entree is 3,50 euro inclusief een kop koffie/thee met kruidkoek. Ook is een boekentafel aanwezig. Aanmelden is gewenst en kan via het contactformulier op de website www.annieoosterbroek.nl

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring