Erve IJzerman
Menu

Evert opent deuren Erve IJzerman

Evert IJzerman, de oudste van de erfgenamen IJzerman, heeft zaterdag de deuren open gezet van het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'. Vanaf zaterdag 16 juni tot en met zaterdag 1 september is de boerderij aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld elke zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur voor het publiek.

Evert opent deuren Erve IJzerman

Evert en zijn vrouw Jannie kregen vooraf aan de opening de eerste toegangskaartjes met de nummers 0001 en 0002 voor zuivelmuseum Erve IJzerman uit handen van Jan Nitrauw. Die memoreerde hoe hij in het najaar van 2010 namens de stichting Recreatie Wapenveld in overleg trad met Evert om de boerderij te behouden met een publieke functie.  Dit na het overlijden van de laatste bewoonster Dina IJzerman. “De familie IJzerman heeft hier voluit aan meegewerkt. Al duurde het nog tot juni 2012 voor de aankoop geregeld kon worden”, aldus Nitrauw. Die aankoop werd geregeld door 'Boerderij en Landschap' een volledige dochter van BOEi. Directeur Arno Boon van BOEi kwam aansluitend met een heel verheugende mededeling. Net de dag ervoor heeft ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap meegedeeld dat men een bijdrage van 412.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor het vervolg van de restauratie.  

“De bijdrage van het Rijk voor Erve IJzerman is fantastisch nieuws: hiermee is de afronding van de complete restauratie van dit bijzondere erfgoed een flinke stap dichterbij. Teneinde dit soort complexe projecten een maatschappelijke functie te geven, zijn we altijd afhankelijk van externe partijen om het financieel haalbaar te maken”, aldus Arno Boon. Een mededeling die door de aanwezigen inclusief wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde met applaus werd ontvangen.

Evert IJzerman opende vervolgens de deuren van de varkensstal waarna een rondleiding met de aanwezigen volgde.

Foto's BOEi, Jan van Dalen

 

 

 

Evert opent deuren Erve IJzerman  

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring