Erve IJzerman
Menu

Erve IJzerman biedt boeiend werk voor vrijwilligers

Koffie schenken in de varkensstal, het verzorgen van de moestuin en het erf, werken aan het archief en de ontsluiting van de grote zuivelcollectie of herstellen van historische materialen. Allemaal werkzaamheden waar zuivelmuseum Erve IJzerman vrijwilligers voor zoekt nu vanaf begin mei de deuren elke zaterdag open gaan.

Erve IJzerman biedt boeiend werk voor vrijwilligers

“We hebben handige handjes nodig maar ook creatieve mensen die activiteiten willen organiseren of die administratief aan de registratie van de zuivelcollectie willen werken. Maar ook handige klussers en mensen die een verhaal kunnen vertellen aan onze bezoekers zijn van harte welkom”, meldt vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege. Hij weet zich inmiddels al gesteund door een team dat bestaat uit Dientje Visser, Rob van Vliet, Bert Bergman, Wim van Dommelen en Joop Nijmeijer als 'kartrekkers' voor verschillende werkgroepen. Vanaf begin mei tot half september zal de boerderij elke zaterdag open zijn en ook wil men graag op andere tijdstippen groepen kunnen ontvangen.

In de varkensstal wordt een horecapunt ingericht in combinatie met winkelverkoop. “In elk van de zes varkenshokken wordt een zitje gecreëerd en buiten wordt een terras ingericht. Zo kunnen we de gasten in een bijzondere ambiance ontvangen”, vertelt Herman van der Stege. De boerderij wordt zo ingericht dat bezoekers een goed beeld krijgen van het leven zo'n honderd jaar geleden. In de paardenstallen worden onderdelen van de zuivelcollectie geëxposeerd door partner stichting De Melkmaten. Ook is er een archief beschikbaar met heel veel informatie over de Nederlandse zuivelhistorie. Eén van de voorkamers wordt ingericht als Annie Oosterbroek-Dutschun kamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat Annie werd geboren. Ze bracht haar jeugd in Wapenveld door en werd een gevierd streekromanschrijfster met ruim zestig titels achter haar naam. Daarvan werden maar liefst zeven miljoen exemplaren verkocht. Haar Annemarie-triologie speelt zich helemaal af op de Erve IJzerman. Voor de vrijwilligers wordt op 17 januari een informatie-avond gehouden. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl en via de contactlink kan men zich aanmelden. Informatie kan men ook krijgen door een mail te sturen naar info@erveijzerman.nl of via vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege, tel. 038-4479105.

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring