Erve IJzerman
Menu

Presentatie plannen Erve IJzerman

De stichting Erve IJzerman gaat op woensdag 24 januari haar plannen presenteren voor de openstelling van het complex begin mei 2018. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook aandacht besteed aan de werving van vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden om deze openstelling mogelijk te maken.

Presentatie plannen Erve IJzerman

De bijeenkomst wordt gehouden op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en begint met een inloop vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst wordt om 19.45 uur geopend door voorzitter Inez Pijnenburg. Aansluitend zal bestuurslid Jan Nitrauw een overzicht geven van de gang van zaken tot nu toe. Wie zich ook voorstelt is de organisatie BOEI, de eigenaar van het complex. Een belangrijk onderdeel is de inrichting tot nationaal zuivelmuseum in het complex Erve IJzerman. Stichting zuivelmuseum de Melkmaten werkt al zo'n tien jaar aan de realisering van dit idee en hierover zal voorzitter Peter van Moerkerk tekst en uitleg geven. Eén van de voorkamers van Erve IJzerman zal ingericht worden als Annie Oosterbroekkamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat de streekromanschrijfster werd geboren en Dientje Visser zal een en ander vertellen over de in Wapenveld geboren streekromanschrijfster. Om de openstelling mogelijk te maken is wel de steun van vrijwilligers nodig voor werkzaamheden als gastvrouwen en -heren in het horecapunt, het rondleiden van bezoekers, werk op het erf en in de moestuin, organiseren van activiteiten etc. Herman van der Stege zal hierover als vrijwilligerscoördinator tekst en uitleg geven.

Wie alvast meer informatie wil over het vrijwilligerswerk kan een mail sturen naar info@erveijzerman.nl of bellen met of via vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege, tel. 038-4479105.

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring