Erve IJzerman
Menu

Erve IJzerman zet alle deuren open

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september gaan, de deuren van de monumentale boerderij Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 open van het publiek. Dat kan van 10.00 tot 16.00 uur ronddwalen door en rond de IJsselhoeve. Vrijwilligers geven er tekst en uitleg over de boerderij. Daarnaast zijn er een tweetal extra activiteiten.

Erve IJzerman zet alle deuren open

Stichting zuivelmuseum De Melkmaten laat er een selectie uit haar collectie zien. Van fraaie koperen melkkannen tot verpakkingsmaterialen en van zuivelreclames tot melkflessen en historische uitgaves over melkfabrieken. BOEi heeft, als eigenaar van het pand, twee stagiaires van de afdeling Bouwkunde, opdracht gegeven een studie naar de boerderij uit laten voeren. De studenten, die inmiddels in dienst zijn van BOEi, zullen om 11.00, 12.30, 13.30 en 14.30 uur een presentatie geven over de uitkomsten van het onderzoek.

De open dag komt op het moment dat er ook duidelijk is over het vervolgtraject voor de herbestemming van de monumentale boerderij. De gemeente Heerde en de provincie Gelderland zijn recent akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van het restantbedrag van bijna 80.000 euro uit de Gebiedsontwikkeling Hoogwatergeul. Daar wordt door BOEi een aanvullende investering aan toegevoegd, om een kleinschalige exploitatie van Erve IJzerman op te kunnen starten.

Er wordt nu door BOEi en de gemeente Heerde hard gewerkt aan een herbestemmingsplan om de Erve IJzerman publiekstoegankelijk te maken. Opzet is Erve IJzerman in het voorjaar 2018 open te stellen als zuivelmuseum. Meer informatie over Erve IJzerman en de Open Monumentendag is te vinden op www.erveijzerman.nl

Terug naar overzicht

Erve IJzerman - Kanaaldijk 63, ingang tegenover Lagestraat 27 - 8191 LW Wapenveld
Colofon | Privacyverklaring